Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Wednesday, 27 February 2013

# Kalau Lelaki...

# Kalau lelaki kacak pendiam
perempuan akan cakap : Wow!Cool gila!
kalau lelaki tak kacak pendiam
perempuan akan cakap : Eleh! Perasan bagus...
 
#Kalau lelaki kacak berbuat jahat
perempuan akan cakap: Nobody's perfect~
kalau lelaki tak kacak berbuat jahat
perempuan akan cakap :Memang...muka pun macam pecah rumah!
 
# kalau lelaki kacak tolong perempuan yang diganggu
perempuan akan cakap : Machonya!
kalau lelaki tak kacak tolong perempuan yang diganggu
perempuan akan cakap :Entah-entah tadi tu kawan dia...
 
# kalau lelaki kacak dapat awek cantik
perempuan akan cakap :sangat match!so sweet~
kalau lelaki tak kacak dapat awek cantik
perempuan akan cakap:Mesti kena bomoh perempuan tu!
 
# Kalau lelaki kacak ditinggalkan kekasih
perempuan akan cakap : Jangan sedih,saya ada...hik!
kalau lelaki tak kacak ditinggalkan kekasih
perempuan akan cakap:Memang patut pun (sambil tengok atas bawah berkali-kali)
 
# kalau lelaki kacak menyayangi binatang
perempuan akan cakap :Perasaan yang halus,penuh dengan kasih saying
kalau lelaki tak kacak menyayangi binatang
perempuan akan cakap:sesama keluarga memang harus menyayangi
 
# kalau lelaki kacak bawa kereta BMW
perempuan akan cakap: Hebat luar dalam!
kalau lelaki tak kacak bawa kereta BMW
perempuan akan cakap:Bang!mana bosnya??
 
# Kalau lelaki kacak tidak mahu bergambar
perempuan akan cakap:Pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar
kalau lelaki tak kacak tak mahu bergambar
perempuan akan cakap:Tentu tidak sanggup melihat hasilnya bukan?
 
# kalau lelaki kacak menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:Ini barulah gentleman!
kalau lelaki tak kacak tuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:Naluri seorang pembantu memang begitu
 
# kalau lelaki kacak bersedih hati
perempuan akan cakap:Let me be your shoulder to cry on...
kalau lelaki tak kacak bersedih hati
perempuan akan cakap:Kenapa kuat menangis?Macam ni ke lelaki??
 
 
JADI???
konklusinya,Akie rasa mungkin Akie juga pernah
berpendirian macam perempuan selalu cakap tu
tapi kita mesti ingat
AKU, KAU DAH CUKUP PERFECT KE
NAK MENGATA ANAK ORANG LAIN BEGITU???!!

# peringatan untuk diri ni sebenarnya
jangan ler senang-senang kita menilai seseorang tu
melalui fizikal sahaja
DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER!!
 
entah-entah,yang muka poyo tu ler
paling baik dan mungkin yang kacak tu 'HANTU'!!!!
siapa tahu??
 
Rujukan : Majalah Remaja ◕‿◕
 
 

4 comments:

  1. entah-entah,yang muka poyo tu ler
    paling baik dan mungkin yang kacak tu 'HANTU'!!!!


    deqja sokong ayat niiii !!! soookkooonnggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq...memang tu la hakikatnya....haha

      Delete