Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Monday, 10 November 2014

Flower Crown Malaysia by @gadisfloral

Assalamualaikum~
Assalamualaikum
dah lama tak berceloteh kat blog usang ni
apa khabar semua?
rasa macam dah bertahun tak update blog ni
maklum ah sekarang dah jadi student balik
alhamdulillah Akie dapat sambung degree kat  UTHM

btw, tengok tajuk entry Akie kali ni?
haa, mesti ler nak ceciter bisnes Akie
alhamdulillah, thanks Allah kerana memberi rahmat rezeki yang melimpah ruah
dari bisnes kecil ni lah Akie dapat sumber pendapatan yang 
lumayan dan dapat sara hidup di universiti
thank you so much my lovely customers



sesiapa nak tempah flower crown boleh visit my igshop

http://instagram.com/gadisfloral

bye, nak pergi kelas ni
ada masa Akie berceloteh lagi
muahhh

Saturday, 7 June 2014

Tutorial Simple Shawl With Flower Headband

Assalamualaikum~
Assalamualaikum
video ni baru jer upload...
sudi-sudilah menonton

tujuan video ni buat untuk memberi inspirasi
kepada gadis-gadis dan para hijabis diluar sana
untuk menggayakan shawl dengan flower headband
semoga video ni dapat membantu anda semua
SELAMAT MENONTON

Shawl by @thecelove





Friday, 6 June 2014

Scoliosis Awareness Month

Assalamualaikum~
Alhamdulillah...dah masuk Jun
maknanya dah nak bulan puasa
tak sabar nak bertemu Ramadhan ^^

Jun?
Apa istimewanya bulan ni?
birthday Akie ke? birthday siapa? Anniversary?
ehh...taklah...
bagi kami yang mempunyai Scoliosis bulan ni amat bermakna
bulan ni bulan Scoliosis Awareness Month
Jadi disini Akie nak ambil kesempatan ni
untuk memberi peringatan kepada semua rakan-rakan
agar mengambil tahu tentang Scoliosis ni
hal ni mesti diambil tahu terutama kepada ibu bapa
ibu bapa perlulah sentiasa melihat perkembangan tulang belakang 
anak-anak..check tulang belakang mereka
hal ni kerana ramai anak-anak terutama remaja perempuan
sering menghidap scoliosis
*ehh? apasal skema sangat ayat aku ni?*


Apakah itu Scoliosis
Pada pendapat Akie skoliosis ni bukanlah penyakit
skoliosis merupakan kesan pada tulaang belakang
yang berbentuk S

hurm...untuk lebih jelas boleh rujuk

pic daripada Mr Google

Akie juga merupakan salah seorang yang mengalami Scoliosis
Pada mulanya memang Akie tak perasan
dengan perubahan tulang belakang ni
masa form 4 baru perasan ada perubahan yang agak ketara
masa tuh memang malu sangat sebab ramai yang tegur
tapi nasib baik masih ada ramai sahabat yang
memberi kata-kata semangat kat Akie
Alhamdulillah
sekarang Akie lebih tabah dan lebih konfiden untuk
berhadapan dengan orang ramai
Akie pon mula konfiden untuk memakai baju yang Akie mahukan
kalau dulu pakai baju semuanya besar kedabak!
tapi sekarang Alhamdulillah everything gonna be okay ^^



Pembedahan?
hurm....pernah juga terfikir
tapi bila Doktor kata tak perlu risau
dan kondisi tulang tidak beri sebarang effect
tapi bagi Akie selalu juga rasa sakit-sakit dekat tulang belakang
tapi doktor tu cakap nothing to be worry about it
hurm...macam tak caya jer???

Mak pon selalu jer cakap 

"Nanti cari Pakwe biar dia terima Akak seadanya"
"Beritahu dia yang Akak ada Scoliosis"

haha...hurm...betul juga nasihat tuh

okey lah...nak sambung kerja
ni dikira curi tulang ni...huhu

Okey...papai semua
Assalamualaikum ^^




Wednesday, 4 June 2014

11 Amalan Orang Yang Mendapat Doa Malaikat

Assalamualaikum~
Assalamualaikum Dearest semua...
hari ni Akie nak pot pet
sesuatu yang agak menarik untuk dikongsi bersama

Siapalah ang tidak mahu doanya
dimakbulkan dan diberkati oleh-Nya
yang paling bestnya bila dapat doa daripada Malaikat
AWESOME!!!!

sebenarnya banyak lagi amalan-amalan
yang mendapat doa malaikat ni
tapi cukup ler 11 amalan yang dapat Akie kongsikan ni



11 Amalan Oarang Yang Mendapat Doa Malaikat

1.) Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat
2.)Orang yang berada di saf depan ketika solat berjemaah
3.) Orang yang duduk di tempat solatnya selepas menunaikan solat
4.)Orang yang tidur dalam keadaan bersuci
5.)Orang yang sedang makan sahur
6.) Orang yang belanjakan hartanya
7.)Orang yang melawat orang sakit
8.)Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar
secara berjemaah
9.)Orang yang mendoakan saudaranya tanpa diketahui oleh
orang yang didoakan
10.)Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah
11.) kalangan malaikat mengucapkan 'amin' ketika seorang
imam selesai membaca al-fatihah


kalau tengok amalan-amalan ni
Akie sendiri banyak tak buat
seperti yang kita tahu
di dalam al-Quran dan as-Sunnah
telah jelaskan tentang dua golongan iaitu

golongan yang berbahagia iaitu mereka yang didoakan oleh para malaikat

golongan yang sensara iaitu mereka yang dilaknat
oleh para malaikat...

semoga kita juga termasuk dalam kalangan mereka
yang beroleh doa dari para malaikat...amin


Monday, 2 June 2014

Flower Crown by @gadisfloral

Assalamualaikum~
Woot! Woot!
Assalamualaikum

Hari ni meh Akie pot pet sikit pasal bisnes
kecilan Akie nih...
tau tak apa yang Akie jual???
macam2 ada tau
ada flower crown, flower headband
felt kraf seperti keychain,sepit rambut,
Hp strap dan banyak lagi ler
Akie juga ada jual Baby Headband
comel-comel semuanya tau

apa yang istimewanya

KEISTIMEWAAN GADIS FLORAL
semuanya 100% handmade
100% hasil gubahan daripada Akie sendiri...huhu... *bangga sikit*
murah bangettt!
berkualiti dan kemas
banyak pilihan
boleh request design sendiri
boleh booking
boleh tawar-menawar harga
dan banyak lagi tau!
Akie lebih aktif berbisnes di Instagram
siapa yang dah follow Ig @gadisfloral... bagussss
yang belum p FOLLOW sekarang ! *arahan* cewahhh!

siapa nak tengok gambar flower crown by @gadisfloral ni!!!
Jom cuci mata ...










ni semua ready stock Flower Crown

Sekarang ni Gadis Floral juga
ada buat promosi semperna bulan Jun ni
Flower Headband Daisy
Rm8 satu tidak termasuk kos postage...murah tuhh



jadi sesiapa yang ada photoshoot untuk model/tunang/kahwin
bridesmaid atau sajer jer nak berselfie dengan
flower crown by @gadisfloral
Whatsapp Akie laju2 tau
atau wechat

Macam mana nak Order untuk
custom design

1.) Send gambar contoh
design flower crown yang
awak nak *boleg tanya Encik Google*
2.) tetapkan anggaran harga flower crown
yang awak nak...
3.) ada persetujuan kedua2 pihak
*antara Akie dgn awak*
4.) Bank in dan hantar gambar resit
bukti pembayaran
5.) Akie pos parcel
Senang jer kan???

okey...nak tengok lebih2 design Ready stock
boleh usyar-usyar Instagram @gadisfloral ye


apa2 roger2 Akie tau

WhatsApp- 017-7815826
Wechat id - miss_akie

papai semua...muahhhhh >3<












Tuesday, 27 May 2014

Dimanakah Akie menghilang???

Assalamualaikum~
Assalamualaikumm...
ada orang tak ni?
tengok tajuk entry ni
sah2 ler tau apa nak Akie pot pet ni erk?

Firstly, Akie nak tiup jap blog ni...
banyak sangat habuk dan sawang pon dah banyak
*Fuuuhhhhhhh! *tiup*

Alhamdulillah...
Dah lama betul tak update blog
tak tau ler ada yang rindu ke tidak kan?
kalau ada yang rindu alhamdulillah
 yang tak rindu boleh bla...acah jer *gelak*

sebenarnya tak ada topik nak pot pet ni
in sha allah, bila ada masa nanti Akie update
beberapa resepi yang  Akie akan kongsikan...
atau sedikit coretan hidup Akie yang mungkin 
sedikit sebanyak ada yang boleh membantu awak semua

okehlah...totally speechless

Papai semua...


p/s--> Saya tak hilang pon
cuma terlalu busy *cewahh*

Thursday, 20 February 2014

Pemenang Giveaway Gadis Floral by Cik Akie

Assalamualaikum~
Assalamualaikum...
Seperti yang dijanjikan
Akie akan umumkan pemenang
 Giveaway Gadis Floral by Cik Akie
Ada yang tertunggu ke entry ni diupdate? haha
maaf lah ye sebab busy beberapa hari ni..haha
stop! stop asyik membebel jer,
umum pemenang belum pulak lagi?!
hehe

Senarai peserta
Top Referral
http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html

Flower Crown *macam dalam gambar [TUNTUT]
Flower bracelet
Topup RM10 [TUNTUT]
Keychain Cenderahati [TUNTUT]

Pemenang kategori Random.ORG

[61,7,52,23] Keychain cenderahati x 4 [TUNTUT]

[67] Topup Rm 10 x 1[TUNTUT]

[5,63] Topup Rm 5 x 2 [TUNTUT]

[19,33,54] Topup Rm 5 x 3 [TUNTUT]

[43] Topup Rm 5 x 1 [TUNTUT]

[62] Bawal shawl x 1 [TUNTUT]

[49,2] brooch chiffon x 1 [TUNTUT]

[42] Tudung bawal x 1 [TUNTUT]

[20,2,63,18,24,13,9,6,17,3,35,46,68,11,12,66,38,26,37,58] 
kupon 10% off aksesori x 20 [TUNTUT]

[69,29,40,1,27,21,47,64,22,65,48,51,30,60,15,8,25,4,50]
kupon 30% off utk kek gula hangus/karamel x 20
[TUNTUT]

8,70 Floral Bracelet x 2 [TUNTUT]

kepada pada semua pemenang sila beri butiran
kepada sponsor seperti ni ye..

hai! saya [Nama pemenang] merupakan pemenang
dari Giveaway Gadis Floral by Cik Akie
saya mahu menuntut hadiah [Hadiah korang]
dan terima kasih nya sebab sudi sponsor hadiah
ni butiran saya
Nama penuh:
Alamat:
No. Tel:
link bukti senarai pemenang: 

Tahniah kepada semua pemenang ye
kepada yang tak menang,
jangan putus asa ye,
nanti boleh join lagi Giveaway akie yang seterusnya k !
okeh ler, selamat malam semua

Salam UKHUWAH daripada Cik Akie

p/s-->sesiapa yang menang hadiah dari Cik Akie
sila tuntut ASAP tau...kalau boleh sebelum pukul 10 (21 Feb )
kalau boleh whatsapp je terus kat Akie
017-7815826

tataraaaa

Saturday, 15 February 2014

Giveaway Gadis Floral by Cik Akie

Assalamualaikum~
Assalamualaikum
*TAMAT*
Jom ramai-ramai meriahkan giveaway ni
ada hadiah menarik tau


http://i1104.photobucket.com/albums/h330/akie95/giveawaygadisfloral_zpsdeb73710.png
Tekan Ctrl+c serentak untuk copy

Syarat-syarat penyertaan *wajib
1. Blogger Malaysia
2. Buat entry bertajuk Giveaway Gadis Floral by Cik Akie
3. Copy dan paste code banner GA dan
backlinkkan ke blog Cik Akie
4. FOLLOW blog dan LIKE semua sponsor
5. FOLLOW Twitter dan Instagram *bagi yang ada
5. Submit link penyertaan kan komen entry ini sahaja

FOLLOW dan LIKE
Cik Akie      
Cikgu Faiz    
Dzureen Darwis 
Butik Sofeafiqa 

        Nisa Fiera fashion  

Abak

  GadisFloral  

Shafyqah

Karimah Zulkafali

Klik semua COMEL *wajib tunggu sampai habis loading

[COMEL1] [COMEL2] [COMEL3] [COMEL4] [COMEL5]

FOLLOW Twitter

  

FOLLOW Instagram

Balqis Sham | Gadis Floral

Senarai hadiah

Top Referral
Flower Crown *macam dalam gambar
Flower bracelet
Topup RM10
Keychain Cenderahati

Random
Keychain cenderahati x 4
Topup Rm 10 x 1
Topup Rm 5 x 2
Topup Rm 5 x 3
Topup Rm 5 x 1
Bawal shawl x 1
2 brooch chiffon x 1
Tudung bawal x 1
kupon 10% off aksesori x 20
kupon 30% off utk kek gula hangus/karamel x 20
Floral Bracelet x 2
Flower Crown x 1

Giveaway ni mula pada 4 Februari dan akan tamat 15 Februari
Jadi, siapa nak flower crown dan flower bracelet dari Akie
promote GA ni habis-habisan tau

kalau ada lagi yang nak sponsor boleh PM Balqis Sham

SENARAI PESERTA

TOP REFERRAL TERKINI

Selamat berGiveaway semua...^^
harap ada sambutan ye

Salam UKHUWAH daripada Cik Akie



Friday, 14 February 2014

Giveaway masih berlangsung (tamat hari ni)

Assalamualaikum~
Assalamualaikum semua...
ahhh, nak cepat!
nak taip laju-laju
dan untuk mengelakkan Akie lebih membuang masa
* homework banyak lah awak~ hihi

GIVEAWAY GADIS FLORAL BY CIK AKIE
masih berlangsung dan akan tamat pada HARI ni tau
pukul 11.00 malam ni tutup ye~
pengumuman pemenang bukan hari ni atau esok atau lusa
senang citer tunggu Akie rasa free boleh update senarai pemenang
korang yang telah sertai tu kena ler selalu alert ye
nanti Akie akan update senarai pemenang giveaway ni...
dont worry ler, banyakkan hadiah tu...

Tekan SINI jika awak belum join dan nak join ^^
amat dialu-alukan untuk join 


p/s--> kepada semua pemenang giveaway yang saya sponsor
dan saya masih berhutang, in sha allah petang ni hutang tu langsai ye...
harap diampunkan sebab tiada masa nak bagi...hihi...sorryyyy
*jangan marah ye...chill lerr

okey...harap tak ler banyak sangat typo yang Akie buat...hihi

Salam UKHUWAH daripada Cik Akie

love you alls

Wednesday, 12 February 2014

Pengumuman penting !!

Assalamualaikum~
Hari ni dan sepanjang minggu ni dan minggu depan adalah
minggu yang paling sibuk bagi Akie,
dengan presentation English, Dinamika dan banyak lagi ler
lepas habis exam mid sem ni memang haru yellow hidup Akie,
takut collape jer akhirnya..uhukk TT

Jadi, ingin Akie memberitahu berita tak gembira
kat sahabat semua bahawa Akie akan umumkan 
pemenang lewat daripada hari yang sepatutnya
tarikh tak ditetapkan lagi
maaf beribu ribu ampun ye...
harap korang semua faham,
budak matrik lagi-lagi sem akhir ni memang sibuk
jadual memang padat sangat
sampai tak ada masa nak riadah dengan kawan-kawan
sempat riadah dalam bilik jer...golek-golek atas katil...hihi

Btw, ni adalah TOP REFERRAL TERKINI

sesiapa yang belum join Giveaway Akie tekan SINI 

tamat 15 FEB ni..jom ramai-ramai meriahkan giveaway ni ye! ^^

p/s~ sesiapa rasa tak ikut syarat-syarat GA ni 
peratusan anda untuk terpilih teramat ler tipis...
Akie boleh detect tau...nanti Akie update ye
peserta yang tak ikut syarat tu~~~ ^^

Tuesday, 11 February 2014

Top Referral Giveaway Gadis Floral

Assalamualaikum~
Assalamualaikum...
dah lama rasanya tak update blog kan?
dah bersawang dah blog kita ni...fuhhh *buang habuk

btw, Akie disini nak minta maaf sangat-sangat sebab
tak dapat balas balik kunjungan rakan-rakan buat masa terdekat ni
sebab sekarang ni memang tengah buzy sikit *gilerr
dengan assignment, projek entah apa tah
sampai otak ni pon Cramp dah macam wayar longgar sikit
*cehhh

tapi in sha allah jika diberi peluang dan masa free,
Akie akan balas kunjungan awak ye
yang mana ajak Akie join mana-mana giveaway tu,
Akie minta maaf ler sebab tak dapat nak join
kalau join pon itu tandanya Akie tengah senang lenang
*bilalah masa senang lenang tu??

okeh, berikut adalah top referral terkini


wahhh
jadi sesiapa nak jadi top referral giveaway ni
banyak-banyakkan lagi usaha awak
promote GA Gadis Floral ni ye...hihi

kepada semua peserta,
sila semak link penyertaan anda
kalau terdouble link atau link penyertaan anda tiada
drop komen kat bawah ye

okeh, malam sudah...ngantuk
selamat malam wahai sahabat-sahabatku`

Salam UKHUWAH daripada Cik Akie


Sunday, 9 February 2014

Top Referral Giveaway Gadis Floral terkini

Assalamualaikum~
Assalamualaikum
jom,jom tengok siapa yang menjadi top referral 
Giveaway Gadis Floral by Cik Akie terkini



Jadi, sesiapa yang nak jadi top referral GA ni
promote GA ni habis-habisan ye
in shaa Allah awak akan jadi top referral ni
dapat ler hadiah comel-comel kan?
tak mahu ???
tak mahu sudah...hihi

biar ler giveaway ni meriah sikit kan?
btw, good luck semua peserta

sesiapa yang belum join GA awesome ni
tekan SINI

Salam UKHUWAH daripada Cik Akie

Thursday, 6 February 2014

Senarai Peserta Giveaway Gadis Floral

Assalamualaikum~
Assalamualaikum dan hye semua

sebelum iyu, Akie nak ucapkan ribuan kemaafan
sebab Akie tak sempat nak berbalas kunjungan korang
hopefully, korang faham sebab Akie sekarang agak busy
*cehhh busy sangat ke? buat rumah ke flower crown jer? ^^

*sila semak url penyertaan awak*

Senarai peserta

26. http://dayathesixthblogtest.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
27. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
28. http://lorong-cinta.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
29. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
30. http://iynalieyanadira.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
31. http://snowberryy.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
32. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
33. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
34. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
35. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
36. http://dramaticyang.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
37. http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
38. http://shazlin-story.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
39. http://missnurulpunyablog.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
40. http://cikalyea.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
41. http://wanaseoby.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
42. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
43. http://mr-mrshafiezy.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
44. http://schomells.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
45. http://lovemisteraa.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
46. http://applehijaulife.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
47. http://nadcontestandgiveaway.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
48. http://liamsjuliet.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
49. http://superpapaya.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
50. http://cikshuhada.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
51. http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
52. http://girlanddiary.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
53. http://farhanazulkafli-96.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
54. http://eymasu.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
55. http://aidablurr96.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
56. http://thesilentfreezesoul.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
57. http://aimifarzanabloggie.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
58. http://cyntakami.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
59. http://xxofia.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
60. http://norshafikahaf.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
61. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
62. http://ainexo96.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
63. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
64. http://xiauraellallyn.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-akie.html
65. http://fatinnurfaiqah.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
66. http://www.fatindiana.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
67. http://cutiefany.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
68. http://batrisyiagiveaway.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
69. http://seindahnostalgiasemalam.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html
70. http://faqihahhusni.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html


jadi sesiapa yang belum join GA ni tekan SINI

harap bersabar ye, in shaa Allah malam ni Akie blogwalking


jadi sesiapa nak jadi top referral GA ni 
promote GA ni tau
hadiah comel-comel ni mungkin milik anda
Good luck semua!

Salam UKHUWAH daripada Cik Akie


Tuesday, 4 February 2014

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com

Assalamualaikum~
http://www.bubblynotes.com/2014/02/segmen-my-best-entry-bubblynotescom.html
Dah lama sangat kot Bubblynotes.Com tak melancarkan segmen...dan kini Tora datang lagi... ooopsss... salah pula... dan kini dengan ini saya lancarkan segmen ini khas buat rakan2 blogger di luar sana. *_^

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com pernah dilakukan dulu sekali di SINI dan hari ini...segmen ini bermula dari, 4/2/2014 SEHINGGA 5/2/2014, jam 1.00 petang... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tak, retis atau tak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow dan juga review entri2 terbaik dari blogger2 yang menyertai segmen ini yang dipilih oleh Pakcik Random.Org... 

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah ini, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

4. Tinggalkan URL entry uols ke dalam ruangan komen entri ini.

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 7/2/2014.
3. Para pemenang akan diminta untuk memberikan link satu entri terbaik mereka untuk direview oleh Cik Puan Bubbly dalam tempoh 3 hari dari tarikh pengumuman pemenang. If not... Pakcik Random akan roll the dice once again... ^_^

Mini Giveaway by www.AimanAziz.com

Assalamualaikum~

Jemput join ye

*klik banner untuk join*

Mini Giveaway novel Oh Novel

Assalamualaikum~

*klik banner untuk join yer*

TAMAT: 22 februari 2014 (8.00 malam)

Monday, 3 February 2014

Giveaway 5K Dunia Sebenar Shida

Assalamualaikum~
Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger : 
Kategori Onlineshop :

Sponsor Giveaway masih dicari !!!

Assalamualaikum~
Assalamualaikum...
Akie kembali...
wahhh, alhamdulillah ada juga customer
 yang dah beli flower crown Akie tuhh
walaupon tak ramai, Akie bersyukur sangat-sangat
harap semua customer Akie gembira dengan hasil tangan
flower crown Akie yang comel-comel tu...hihi

Malam nin Akie akan lancarkan satu giveaway tau
Top referal akan mendapat hadiah istimewa daripada Cik Akie!
Yeayyyy!! suka tak?

Nak tau apa hadiahnya???
JENG! JENG! JENG!

Flower Crown by Gadis Floral


teruja tak?

jadi, sesiapa nak jadi princess promote ler GA ni tau
in shaa allah kalau ramai yang join,
Akie akan tambah lagi flower crown untuk pemenang Random juga
nak tak? tak nak sudah...kita ikhlas nak bagi ni...hihi

Jadi, sponsor masih dicari
berminat?
PM FB Akie ye Balqis Sham

sila bagi butiran seperti berikut:

Nama:
Hadiah:
URL blog:
Syarat (max 2):

Akie mencari sponsor untuk
shawl
dress maxi 
blouse
novel
cash
skirt
makanan
dan lain2 yang dipersetujui oleh Akie

*topup dah ada sponsor tau & kita tak nak barangan blog

Ingat! Jangan lupa join giveaway Akie tu ye! ^^ 
giveaway start 5 Feb dan akan berakhir 15 Feb
Top referal pula sampai 7 Feb jer...
jadi rebut ler peluang untuk menangi Floral Crown daripada Akie

Salam UKHUWAH daripada Cik Akie

pencarian sponsor untuk Giveaway by Gadis Floral

Assalamualaikum~
Ehem..ehem..
tengok tak tajuk entry kita kat atas tu?
ada ke nak sponsor giveaway Akie yang dijangka\
akan dilangsungkan pada 5 Feb ni?
atau mungkin esok...haha


Akie bercadang nak buat mini giveway jer
semperna pembukaan blog dan ig Gadis Floral by Cik Akie
jadi, nak promote ler sikit yang sekarang ni kita buat tempahan 
dan jual flower crown...
nak bagi gadis-gadis diluar sana jadi ala-ala princess gitu
korang nak ke flower crown daripada Cik Akie ???
kalau nak jangan lupa ye join Rabu ni (5 Feb)
Top Referal akan mendapat flower crown daripada Akie tau!

Jadi disini jika ada sesiapa mahu sponsor
boleh pm Akie kat FB Balqis Sham

Butiran yang perlu awak bagi

Nama:
Hadiah:
Berapa pemenang:
URL blog:
Syarat (max 2) :

Akie menacari sponsor untuk

Shawl
Dress
Topup
novel
Cash
dan yang dipersetujui oleh Akie lah
*barangan blog Akie tak nak tau

Akie harap ada ler yang sponsor
Giveaway ni mungkin berlangsung dalam beberapa hari sahaja
tengok ler keadaan, mungkin 5 hari sahaja...hihi

Harap ada yang sudi join giveway tak seberapa ni ye...
stay tuned!
Salam UKHUWAH daripada Cik Akie ^^

Sunday, 2 February 2014

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014

Assalamualaikum~
 *klik banner untuk join*

Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry

Jubah Muslimah Moden & Gorgeous Dresses
Awanazstyle Muslimah Shop
The Veil By Ruzaini Rozlan
Scarf Sweethoney
Naylisha Boutique
Huda Collections
Kedai Eca

 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
Tamat : 16 Februari 2014

SENARAI HADIAH

Jom ramai-ramai meriahkan Giveaway ni ^^

Tahniah kepada semua pemenang!

Assalamualaikum~
Tahniah! Tahniah!
Tahniah kepada semua pemenang,
mesti korang gembira kan?
kepada yang tidak menang jangan lupa anda juga pemenang
sebab anda dapat baucer diskaun RM2 daripada Aina Nabila
Yeayyy! *tepuk tangan

okeh,kepada sesiapa yang belum semak 
boleh rujuk senarai pemenang di bawah
TOP REFFERAL
mini guitar-tasha
Novel tanda tangan penulis- Cahaya Ainn
baucer diskaun- Lollyshoppe
review blog- Aina Husna
top up RM10- Cik Akie


nama:
alamat:
no telefon:
link penyertaan:
hadiah:

RANDOM
*barangan pos*
44 Collagen eye mask & face mask x1-Asha Lya
13 Bantal Felt (9incix9inci) x1-Nurul Syuhadah Mazli
43 Red Pomegranate Lotion x1- Chenta Hati
16 22 49 felt rose brooch x3- Joojoo Craft
6 42 quiling bookmark x2-Joojoo Craft
34 Baju-Raihana binti Ramlan
46 39 4 keychain dari bandung x3- Syazwani
48 pen dari bandung x1-Syazwani
37 Komik detective Conan x1- Syazwani
12 Novel tanda tangan penulis x1- Cahaya Ainn
45 19 penanda buku x2-tasha


*top up*
15 Top up RM10 x1-zumal
3 top up RM10 X1- zetty hulwany
41 Topup RM 10 x1-Ssan
28 Topup RM 10 x1 - Hajar Nizam
40 topup RM 5 x1-Hajar Nizam
11 topup RM 5 x1-Ssan
5 1 top up RM5 x2-haida husmey
31 top up RM5 x1-kyle kasha 
27 top up RM5 x1-Farzana Asmat
24 top up RM5 x1- Ezzatie

*barangan blog*
10 29 Header x2 - zulaizat azmi
20 32 Review blog x2- Aina Husna

53 7 35 Baucer diskaun RM4 x3 Aina Nabila 
8 2 38 Voucher Diskaun x 3 pemenang- Lollyshoppe

baucer diskaun RM 2 untuk semua peserta- Aina Nabila 

berikut adalah senarai pemenang...
 sila tuntut segera ya...
 butir2 yang di perlukan adalah

nama:
alamat:
no tel:
no dan link penyertaan:
hadiah:

p/s : kepada yang menang hadiah daripada Tasha kena tuntut hadiah
hari ni juga sebelum pukul 12 malam ni tau
sebab Tasha nak pos esok,
dia kan sekarang dah sibuk buat persiapan nak masuk UPSI,
bakal cikgu tu~ ^^

Kepada Kak Tasha, partner GA ni
Akie nak ucapkan ribuan terima kasih tak terhingga
sebab sudi menerima Akie sebagai partner GA
sanggup melayan kerenah Akie yang ngada-ngada
sorry, kalau ada buat akak terkecil hati atau menyusahkan akak
Harap diampunkan kesalahan ku
terima kasih juga sebab banyak menolong Akie
yang serba serbi tidak tahu tentang ilmu berblogging ni
apa-apa pon kite sayang akak...huhuhu ^^
good luck ye dan tahniah sebab dapat masuk UPSI
nanti jadi  cikgu yang baik tau
jangan garang-garang sangat,
nanti pelajar lari...kehkeh *acahh jer
by the way,

THANK YOU SO MUCH !!!

Sampai disini sahaja,
semoga hubungan ukhuwah kita kan berkekalan =)

Salam UKHUWAH daripada Cik Akie



Saturday, 1 February 2014

Rombakan hadiah Happy New Year by Tasha & Cik Akie

Assalamualaikum~
Assalamualaikum
tengok tajuk entry diatas
sila nangis ye.. TT TT
ini disebabkan GA ni kurang sambutan
walaupon hadiah banyak ditawarkan,huhukkk

Akie telah diberi kuasa untuk kurangkan jumlah hadiah *acecehhh

kepada semua sponsor ,

Kami minta maaf ye sebab terpaksa kurangkan jumlah hadiah
harap anda faham dengan situasi kami ni

okeh...ni senarai hadiah yang terkini

TOP REFFERAL
 mini guitar-tasha
 Novel tanda tangan penulis- Cahaya Ainn
 baucer diskaun- Lollyshoppe
review blog- Aina Husna
 top up RM10- Cik Akie

RANDOM
*barangan pos*
 Collagen eye mask & face mask x1-Asha Lya
Bantal Felt (9incix9inci) x1-Nurul Syuhadah Mazli
Red Pomegranate Lotion x1- Chenta Hati
felt rose brooch x1- Joojoo Craft
quiling bookmark x1-Joojoo Craft
Baju-Raihana binti Ramlan
 keychain dari bandung x1- Syazwani
pen dari bandung x1-Syazwani
 Komik detective Conan x1- Syazwani
penanda buku x1-tasha

*top up*
Top up RM10 x1-zumal
 top up RM10 X1- zetty hulwany
 Topup RM 10 x1-Ssan
 Topup RM 10 x1 - Hajar Nizam
topup RM 5 x1-Ssan
 top up RM5 x1-haida husmey
top up RM5 x1-kyle kasha
top up RM5 x1-Farzana Asmat
top up RM5 x1- Ezzatie

*barangan blog*
Header x1 - zulaizat azmi
Review blog x1- Aina Husna
 Baucer diskaun RM4 x5 Aina Nabila
Voucher Diskaun x 4 pemenang- Lollyshoppe
 baucer diskaun RM 2 untuk semua peserta- Aina Nabila

Pemenang untuk Top Referal untuk SEORANG
Pemenang untuk kategori RANDOM untuk 32 ORANG sahaja
jadi untunglah korang sebab probability nak menang memang besar giler
jadi siapa tak join tuh memang rugikan

SENARAI PEMENANG AKAN DIUPDATE PADA 2/2/2014
PADA BILA-BILA MASA
In Shaa Allah