Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Saturday, 25 June 2011

result mid year menyedihkan~

Assalamualaikum~
Salam~Akie sekarang nak kongsi cerita tentang result mid year...dalam batch Akie dapat no 47 tapi dalam kelas Akie dapat no 23...huhuhu..memang Akie mengaku yang result kali ni memang merosot sangat berbanding result exam yang sebelum ni...Akie tak tahu nak cakap pe sebab masa exam 2 lah Akie sibuk dengan Karnival Sains peringkat negeri Johor..macam biasa Akie kan terlidat dengan inovasi...terlalu lah sibuk...dah la masa 2 cikgu Muzaffar cakap tak payah ambil exam tapi tibe2 pagi 2 lak si cikgu Mokhtar suruh amik periksa...da la pagi 2 add math...biol kepala ni...cakap pasal add math macam biasa lah Akie tetap dapat 'G'!!!!ho3!!!tapi tak pe sebab Akie dah berazam akan berusaha lagi lepas ni dan Akie akan pastikan exam lepas ni Akie akan cube dapat straight A dan Add math dapat lulus dan klo boleh dapat A+...Akie boleh!!!


Tapi tibe2 lak hubungan 'kembar' ni agak renggang...tak tahu lah apa puncanya...tapi yang pasti mereka dah tak rapat seperti sebelum ni...sedihnya~hope mereka berbaik semula la ye...


Akie juga nak berazam tuk:-
     1.kawal diri Akie dari sifat panas baran
     2.Jaga pemakanan dan banyak makan sayur
     3.Diet!turunkan 4 kg lagi
     4.Jaga muka Akie ....semasa cuci jangan gosok gune kuku nanati jadi lah macam muke Akie...dah tinggal        
       parut..sedihnya~
     5.Dapat result yang baik untuk exam akan datang!

Background baru!!! Rainbow~

Assalamualaikum~
Salam...dah lama Akie tak update blog...sekarang blog akie bertema pelangi...menunjukkan kehidupan kita yang penuh ceria dan warna warni!!!colourful sungguh...Akie pilih pelangi sebab pelangi ada banyak warna ...tapi ingat jika kte satukan sume warna...ia akan bertukar menjadi warna hitam...tak caya cuba lah campurkan sume warna air...confem hitam punye!tapi klau kite pusingkan bulatan yang berwarna warni ia akan jadi warna putih....tu lah kehidupan...sebagai hamba Allah kita mesti lah bersyukur kerana dapat lagi kita meminjam nikmat yang DIA beri...nikmatilah~hope blog ni tak messy dari pandangan orang lain...

Saturday, 18 June 2011

Bercuti di Royal Belom,Banding kat Perak !!!

Assalamualaikum~
 Salam...
Akie  nak kongsi cerita tentang percutian Akie same2 sedare mare Akie du Royal Belom,Banding kat Perak...
seronok bangat!!!
walaupun Akie tak mancing at least dapat tengok orang mancing,,,hehehehe..
Ayah Akie dapat ikan besar..
.kawan Pak Su pon dapat ikan Toman...lagi besar...hahahah...
mule2 mereka tak dapat hasil yang diinginkan...
bile nak balik baru la dapat ikan..hahaha...
Akie tido kat satu rumah tiga segi ni same 2 mak su,,,
kat tempat perkhemahan 2 agak best la...
tempat nye cantik dan betol2 berhadapan dengan tasik..
.rupa2 nya air tasik tak sejuk..ngatkan sejuk macam air sungai...
cakap pasal air sungai,Akie ,mandi air terjun,,,,bez gile!!! 
let see that pic!!


Ni gambar ikan Toman..besar tak?Akie yang tangkap taw..
hehehe


Akie bergambar dengan sepupu Akie...Bunga Raffelsia tu tok kamu..
dah nak mati ~

Bergambar kejap sebelum balik!
Keju!!!!!

sampai sin i sahaja
berita balqislifestyle tamat~