Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Tuesday, 31 December 2013

Senarai dan pembahagian hadiah Happy New Year GA by Tasha Aqisha dan Cik Akie!

Assalamualaikum~

Assalamualaikum...fuhhh..fuhh..
berhabuk dah blog ni...kehkeh

Annyeonghaseyo!!
perhatian penduduk -penduduk blog Cik Akie
*bajet datuk bandar konon~
Akie nak tunjukkan korang senarai 
dan pembahagian hadiah
Happy New Year Giveaway by Tasha Aqisha dan Cik Akie!!!
Jom sekodeng!!


TOP REFFERAL 
mini guitar-tasha
Novel tanda tangan penulis- Cahaya Ainn
baucer diskaun- Lollyshoppe
review blog- Aina Husna
top up RM10- Cik Akie

RANDOM
*barangan pos*
Collagen eye mask & face mask x1-Asha Lya
Bantal Felt (9incix9inci) x1-Nurul Syuhadah Mazli
Red Pomegranate Lotion x1- Chenta Hati
felt rose brooch x3- Joojoo Craft
quiling bookmark x3-Joojoo Craft
keychain dari bandung x3- Syazwani
pen dari bandung x1-Syazwani
Komik detective Conan x1- Syazwani
Novel tanda tangan penulis x1- Cahaya Ainn
penanda buku x2-tasha


*top up*
Top up RM10 x3-zumal
top up RM10 X2- zetty hulwany
Topup RM 10 x1- Cik Akie
Topup RM 10 x1-Ssan
Topup RM 10 x1 - Hajar Nizam
topup RM 5 x2-Cik Akie
topup RM 5 x2-Hajar Nizam
topup RM 5 x2-Ssan
top up RM5 x2-haida husmey
top up RM5 x2-kyle kasha 
top up RM5 x2-Farzana Asmat
top up RM5 x2- Ezzatie


*barangan blog*
Header x2 - zulaizat azmi
Review blog x4- Aina Husna

Baucer diskaun RM4 x10 Aina Nabila 
Voucher Diskaun x 9 pemenang- Lollyshoppe
baucer diskaun RM 2 untuk semua peserta- Aina Nabila 

haa!!! macam best jer hadiah-hadiah ni kan?
jadi, pe tunggu lagi, lagi berapa jam lagi nak 1/1/2014!
GA ni akan dilancarkan pada 1/1/2014!
Jadi, ajak kawan-kawan awak semua join GA super awesome ni..
support Akie dan Tasha tau!
InsyaAllah,semua peserta pasti akan dapat hadiah
dan siapa tahu anda adalah salah satu pemenang yang bertuah
daripada GA kami ni...^^

GA ni berlansung daripada 1 Jan 2014 hingga 15 Jan 2014
Anda semua dijemput!!!!

Salam UKHUWAH daripada Cik Akie! ^^

Wednesday, 25 December 2013

Seni BENTO dari negara matahari terbit!

Assalamualaikum~
Assalamualaikum...
Hari ni Akie nak kongsi kan beberapa gambar menarik
ni adalah bento...siapa sini tak pernah dengar pon apa itu bento?
*cuba angkat kaki sikit...nak kira..hehe

Bento sebenarnya adalah istilah orang Jepun...
iaitu makanan yang dibungkus dan selalunya diletak didalam bekas
makanan tradisional mereka
makanan untuk bento selalunya adalah sejuk
 dan sedap dimakan walaupon sejuk/suam
contoh makanan yang selalu dijadikan bento ialah sushi, sandwish, 
onigiri,sup miso,buah-buahan,sayur-sayuran dan lain-lain

uniknya bento ni adalah sesiapa yang membuka bekalan bento pasti akan tersenyum 
bento selalunya dihias sekreatif dan selalunya dibuat seperti watak Anime
menarik kan? siapa suka anime? Shin Chan? Naruto? semua adalah!!
selain itu bento juga amat sesuai untuk kanak-kanak
ye lah...masa kita kanal-kanak dulu pon sukakan asingkan makanan
yang tak suka ke tepi pinggan...
tapi dengan bento InsyaAllah kanak-kanak pasti akan menelan
kesemuanya sekali...

orang Jepun amat mengemari buat bento
selalunya mereka akan sediakan sekali sos perasa
Bento juga amat sesuai untuk sarapan,makan tengah hari
mahupun makan malam...
bento juga amat sesuai untuk si penggemar makanan diet
hias kan saje bekalan dengan susunan yang kemas dan kreatif..
pasti menyelerakan!

jadi jom cuci-cuci mata tengok seni BENTO ni!




 





menarik bukan?
dan InsyaAllah minggu ni Akie balik rumah dan teringin nak buat bento
Wish me luck okey?

salam UKHWAH dari Cik Akie

Tuesday, 24 December 2013

Senarai sponsor GA yang terkini

Assalamualaikum~
Assalamualaikum...
Cik Akie kembali...
Alhamdulillah....pengorbanan Cik Akie tidak sia-sia
akhirnya dapat juga partner iaitu Tasha Aqisha
dan sponsor yang baik hati ni
berikut adalah senarai sponsor GA kami yang terkini


Nama: Asha Lya
Hadiah : Collagen eye mask & face mask

Nama: Aina Nabila 
Hadiah sponsor: Baucer diskaun
RM4 untuk 10 orang
RM 2 untuk semua peserta .

Nama:Chenta Hati
Hadiah:1x pcs Red Pomegranate Lotion

Nama: Aina Husna 
Hadiah sponsor: Review 5x

NAMA : Lollyshoppe
HADIAH : Voucher Diskaun x 10 pemenang

Nama: Farzana Asmat
Hadiah sponsor: Top up RM5 2x

Nama:zetty hulwany
Hadiah sponsor: nak sponsor top up RM 10 x 2

Nama: Raihana binti Ramlan
Hadiah sponsor: baju

Nama: Ssan
Hadiah sponsor:Topup RM 10 x 1 dan topup RM 5 x 2

Nama :Joojoo Craft
Hadiah sponsor: felt rose brooch dan quiling bookmark x 10

Nama:Cik Akie
Hadiah sponsor: topup RM 10 x 2
topup RM 5 x 2

Nama : Cahaya Ainn
Blog : http://syaurans-cahayamata.blogspot.com/
Hadiah sponsor : novel beserta tandatangan penulis x 2

Nama: Hajar Nizam
Blog : http://hajarhikaru.blogspot.com/
Hadiah sponsor: Topup RM 10 x 1
topup RM 5 x 2

Nama:zulaizat azmi
Hadiah sponsor: header x2

Nama: Ezzatie
Blog : http://nurulezzatiezulkarnain.blogspot.com/
hadiah: topup RM 5 x 2

Nama:haida husmey
Hadiah:top up rm5 x 2

nama:zumal
hadiah:top up rm10 x 3

Nama:kyle kasha 
Hadiah:top up rm5 x 2 
Nama: Nurul Syuhadah Mazli
Blog untuk di follow: http://lovoiustory.blogspot.com/
Hadiah sponsor: Bantal Felt (9incix9inci) x1

Nama: Nur Syazwani Abdul Basir
hadiah : keychain x 3
pen x 1
komik Detectif Conan x 1
blog : http://ribenasyaz.blogspot.com/

penambahan sponsor akan diupdate ye


jadi jangan lupa ya join GA ni pada 1/1/2014 
ajak ramai-ramai, abang ,kakak,atok,nenek,
sepupu,sepapat,kawan-kawan awak semua untuk join
tapi syaratnya mestilah seorang blogger ....^^
GA ni akan diadakan dalam 2/3 minggu...
sebarang perubahan akan diberitahu oke?

sesiapa yang berminat untuk menjadi sponsor
masih terbuka lagi...
sila tekan>KLIK jika berminat
TARIKH TAMAT PENCARIAN SPONSOR : 28/12/2013


salam UKHWAH dari Cik Akie
Salam UKHWAH dari Cik Akie

Monday, 23 December 2013

NEW! Fan page FB Blog Cik Akie

Assalamualaikum~
Assalamualaikum....
hello bloggers...
Apa khabar?
khabar baik Cik Akie ....
*sendiri tanya sendiri jawab...huhu

by the way, Akie nak inform sesuatu penting kat sini...
Akhirnya Akie dapat partner GA yang bakal dilancarkan pada 1/1/2014
perkenalkan partner saya yang baik hati + comel ...Tasha Aqisha
thankss kat Tasha sebab sudi ambil akie sebagai partner GA 
tersangat ler terharu sampai tahap rasa nak nanges
apa-apa pon nak ucapkan Kahamsamida kat kak
Akie harap GA ni dapat berjalan dengan lancar dan tiada masalah 
yang akan berlaku sebelum,semasa atau selepas GA
jadi blogger-blogger diluar sana
jangan lupa ye untuk join GA ni

yup,Akie dan Tasha masih lagi sedang mencari nama 
yang sesuai untuk GA ni...
jadi semua bloggers diluar sana bolehlah drop komen
untuk memberi cadangan untuk nama GA ni...^^

untuk senarai sponsor-sponsor GA ni akan
Akie update pada hari esok...InsyaAllah kalau ada kelapangan ler
Jadi, Akie dan Tasha sangat ler berharap GA ni mendapat
sambutan yang hangat daripada rakan-rakan blogger diluar sana

owh ya!
Akie juga baru buat Fan Page FB Blog Cik Akie...
jadi jom ramai-ramai tolong sumbangkan like diblog Akie ya...
hanya perlu tekan LIKE jer...senang jer..
so, sesiapa yang sudah sumbang LIKE kat page ni
Akie ucapkan tersangat terima kasih...Akie sayang korang...*Muahhh...


please support me...^^

Salam UKHWAH dari Cik Akie...

Sunday, 22 December 2013

Sponsor GA dan partner GA masih diperlukan disini

Assalamualaikum~

Assalamualaikum...Cik Akie kembali!
rindu tak? Cehh padahal baru semalam update blog ...heee^^
Alhamdulillah...sekarang Akie dah dapat 2 sponsor 
walaupon 2 orang jer, Akie teramat ler hargai korang...
bukan senang tau nak cari sponsor GA lagi-lagi First GA kan?
dah tu, mana le sponsor percaya kat kita yang follower pun ciput habis!
first GA so konfem ler ni pertama kali buat kan?
tapi bagi 2 sponsor yang baik hati ni akan Akie
hargai jasa korang yang tak ternilai tu...
InsyaAllah...First Giveaway by Cik Akie
akan dilancarkan pada tarikh 1/1/2014 sehingga 31/1/2014
GA ni akan berlangsung selama 1 bulan
akan tetapi jika penyertaan kurang sambutan
seperti kurang daripada 20 orang peserta
berkumungkinan besar GA yang bakal diadakan ni 
akan automatik terbatal tapi untuk pemenang 5 orang terawal
tetap ada dan akan diberikan hadiah MISTERI daripada Akie sendiri

Senarai hadiah yang bakal berpeluang awak menang nanti

Ssan
*Topup RM 10 X 1 by Ssan
*topup RM 5 X 2 by Ssan

Dari empunya blog Cik Akie
*Topup RM 10  X 1 by Cik Akie
*Novel X 2 by Cik Akie
*Shawl glitter X 1 by Cik Akie
Tudung bawal tribal  X 1 by Cik Akie
*keychain Felt X 15 by Ciik Akie
*Blouse X 1 by Cik Akie
*Buku notebook comel X 5 by Cik Akie
*Pencil case felt X 1 by Cik Akie
Button badge X 10 by Cik Akie

(yang bertanda * tu yang dah pasti...)
yang lain akan datang dan akan diupdate dari masa ke semasa k
Doakan GA ni dapat diadakan sepertin yang dirancang dan mendapat sambutan
daripada anda semua...semua BLOGGER  dijemput nanti ye...

Please anyone support me k!

kepada sesiapa yang mahu memberi tips untuk menganjur GA kepada Akie
atau sesiapa yang sudi berkongsi ilmu untuk menganjur GA boleh leh
dropkan komen ye...Thanksss

Salam Ukhwah by Cik Akie


Saturday, 21 December 2013

Havoc Giveaway by Isabell Idura

Assalamualaikum~

Bismillahirahmanirahim....dengan tak rasminya Cik Akie join GA ni
InsyaAlah,kalau ada rezeki Akie bersyukur sangat
hurm...siapa ye mangsa tag aku ni?

Tag~;Zue Ieffa Nina


InsyaAllah...amin

Pencarian sponsor untuk giveaway dan partner GA

Assalamualaikum~

Assalamualaikum...
Mochi-mochi guys!
Sihat tak ni? Da makan belom? 
*amboihh terlebih caring sangat ni!

okee...okee...
perhatian semua
sekarang Akie sedang mencari sponsoryang baik hati untuk 
My First Giveaway by Cik Akie yang mungkin diadakan 
pada awal bulan Januari 2014
Akie berharap sangat ada sesiapa sudi jadi sponsor 
untuk giveaway yang pertama Akie ni
pleasseee...* mata terkedip-kedip

kepada sesiapa yang berminat boleh hubungi terus melalui Facebook Akie
dan sesiapa yang berminat juga untuk menjadi partner GA Akie 
boleh PM Akie kat Facebook Akie yup!
comment di blog ni pon tak pe... ^^

Ciri-ciri dan syarat sponsor yang Akie cari ~

1.) JUJUR!
2.) Tak menipu
3.) bertanggungjawab
4.) sudah menyediakan hadiah seminggu sebelum GA tamat

Barang yang boleh disponsor

shawl
topup
pakaian 
novel
felt craft
dan sebagainya...


Sesiapa berminat mesti beri butiran seperti:-

Nama:
Jenis hadiah:
hadiah untuk berapa orang:
Syarat2 yang sponsor mahu (max 3):
link blog:

akie berharap lebih ramai sponsor diluar sana sudi menjadi sponsor atau partner GA Akie
by the way thanks yang sudah book jadi sponsor

kebaikan menjadi sponsor ialah

 1.) follower blog anda akan meningkat (trafik blog juga akan meningkat)
 2.) Pages likers juga akan bertambah
3.) para blogger akan tahu tentang pages anda melalui GA yang saya buat
 3.) bagi iklan pula , earning akan meningkat jadi sales anda juga akan meningkat

*kerjasama amat diperlukan kepada bakal-bakal sponsor GA ni k!

SALAM UKHWAH!










Sunday, 15 December 2013

The Inheritor a.k.a The Heirs

Assalamualaikum~
Assalamualaikum...
Annyeong!
tengah mood ber'korea' pulak...huhu
kalau tengok tajuk pon tau kan apa yang nak Akie ceciter ni
sekarang ni memang dunia Kpop ni memang dah sebati dengan kita
mahu remaja, kanak-kanak atau golongan dewasa juga
meminati Kpop ni...Akie pon suke!...^^
tapi memang tak boleh dinafikan lagi ada juga sebilangan orang
yang memang tak suka Kpop tau lebih senang ANTI-Kpop gituh...
alasan nya orang Kpop ni plastik...banyak sangat 'keplastikan'nya
yang tu memang benar tapi bagi Akie Kpop ni satu yang sungguh mengujakan!
Akie pon bukannya layan band-band Kpop macam Super Junior,
Bigbang, EXO, SNSD dan lain-lain tuhh...
Akie cuma 'giler' drama Korea...huhuhu... *malunye kitew!

Serius, Akie memang suka drama korea
bukannya Akie tak sokong drama tempatan
drama tempatan pon Akie suka...
Akie memang layan habis citer-citer tempatan gak tau!
tapi Akie lebih layan drama korea
sebab scene nye banyak scene berangan-berangan gitu
Akie kan suka bab-bab berangan-berangan ni...lagi-lagi bab cintan-cintan ni
I nombor satu uuu...
lagi pon, Akie suka tengok pelakon-pelakon korea yang memang hensem tu
walaupon plastik tapi sedap mata memandang
geram juga bila ada orang cakap lepas kutuk artis korea yang Akie minat
menggigil satu badan, ikutkan hati nak jer gigit telinga orang yang mengata tu
tapi jangan juga salah sangka, Akie pon suka artis Malaysia
yang Melayu tulen tetap dihati...^^

okehhh,
Akie ni memang suka merepek sampai lupa fokus utama topik ni
mungkin ditempat lain,tak berapa fames ceriter The Heirs atau 
juga dikenali The Inheritor
tapi kat tempat Akie ceriter ni memnag tengah HOTTTT!
Akie pon jadi HOT dek kena tunggu episode-episode yang belum tengok
masing-masing tercari-cari sesiapa yang ada episode yang deorang belum tengok
dan alhamdullillah, finally I done finish to watch it!
memang betul-betul best gilorsss!! tak rugi sesiapa yang juga peminat drama korea
dan tak pernah tengok ceriter ni...mesti tengok!


The Heirs 
ni dibintangi oleh pelakon terkenal korea
Lee Min Ho ( Kim Tan)
Park Shin Hye ( Cha Eun Sang)
Kim Woo Bin (Choi Young Do)
Choi Jin Hyuk ( Kim Won)
Kim Ji Won ( Rachel Yoo)
Kristal Jung ( Lee Bo Na)
Kang Min-Kyuk (Yoon Chang-Young)
dan ramai lagi ler...
drama ni mempunyai 20 episod kesemuanya

Sinopsis

"The heirs" mengisahkan tentang persahabatan, persaingan
dan kehidupan cinta muda, 
antara pewaris harta muda Kim Tan (Lee Min Ho) 
dan seorang gadis bernama Cha Eun Sang (Park Shin Hye).
Drama ini mengikuti sekumpulan istimewa, kaya, pelajar sekolah tinggi elit
kerana mereka dilatih untuk mengambil alih
empayar perniagaan keluarga mereka.
 Pelajar-pelajar yang kaya seolah-olah mempunyai segala-gala di bawah kawalan, 
kecuali kehidupan cinta mereka.
 Kim Tan adalah pewaris yang hensem dan kaya
 yang dihantar untuk belajar di luar negara di Amerika Syarikat 
Pada hakikatnya ,pemergiannya adalah satu bentuk buangan, 
 Di Amerika , Kim Tan terjumpa Cha Eun Sang ( Park Shin Hye ), 
yang tiba dari Korea untuk mencari kakaknya.
 Ketika itu, Kim Tan merasakan dirinya sudah jatuh cinta pada Cha Eun Sang, 
tetap[i dia tidak pernah menyedari bahawa dia
adalah anak perempuan pembantu rumah keluarganya. 
Apabila tunangnya Kim Tan , Rachel Yoo (Kim Ji Won ) ,
tiba untuk membawa dia kembali ke Korea ,
hatinya bercelaru antara cinta dan kewajipan.
 Sementara itu, bakal abang tiri Rachel
dan bekas rakan baik Kim Tan , Choi Young Do ( Kim Woo- bin )
 pergi ke sekolah yang sama dengan Kim Tan dan Eun Sang. 
Masalah timbul antara waris-waris ni
menyebabkan mereka mula menyedari
 perbezaan antara wang dan dunia sebenar .

Jadi apa tunggu lagi!
pergi download ceriter ni sekarang 
atau korang boleh ler tengok melalui online 


love this sweet couple ever!



sedikit scene-scene menarik