Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Wednesday, 30 November 2011

kenapa kita tak pernah bersyukur?


Salam...
Akie kembali "menggila"
kali Akie nak kongsi cerita tentang seorang manusia ni yang amat tamak
jika dilihat dari luaran dia memang PERFECT
anak orang kaya,pandai,tampan and so on ler...
tapi sayang nya dia ni tak guna akal fikirannya dengan baik...
ada ke patut dia guna kebijaksanaan dia 2 dengan memikirkan perkara yang sia-sia sahaja
dalam otaknya hanya fikirkan SEKS sahaja
kenapa???adakah itu sahaja yang boleh buat dia rasa seronok?
seronok apanya...
dah 2 dia boleh pula bangga dengan gelaran kasanova ...
manusia tak guna !

tapi pada hari semalam
dia telah menerima satu berita yang bermulanya kisah titik hitamnya
doktor mngesahkan dia merupakan salah seorang penghidap barah...
memang dia tahu yang dia mungkin akan menerima nasib yang sama 
seperti abangnya yang telah meniggal dunia 2 tahun yang lepas disebabkan barah hati...
mula2 nya Akie tak sedih bahkan rasa gembira tapi Akie
sedar yang dia pernah menjadi rakan baik Akie..
tiba2 pula rasa sedih...sedih yang amat..
Akie berharap sangat dia akan cepatkan lagi proses pembedahan...
Akie takut kehilangan dia...
Akie masih ingat lagi ketika dia marahkan Akie disebabkan Akie merajuk..
sepatutnya Akie yang marah dia...
alasannya dia rasa sunyi dan bersalah sebab buat Akie marah dan merajuk...
ketika itu Akie rasa ada baiknya dia dalam hidup Akie...
dia banyak mengajar Akie erti kehidupan tanpa disedari oleh dia...



semoga dia yang Akie kenali akan kembali menjadi Am yang Akie kenal dahulu



Tuesday, 29 November 2011

Jom Tambah Geng Blogger

Assalamualaikum~

Salam buat pembaca disayangi...
Akie rasa Akie nak cuba memperbanyakkan entri baru
cuba masukkan beberapa tips ataupun something information yang berguna
tapi kena lah banyak mendalami ilmu sikit...hehehe

Hope sesangat yang Akie akan dapat lappy sendiri
cemburunya bila orang lain ada lappy sendiri
rasa macam nak je kebas lappy mereka
dah lah cun gilerr...

Tapikan bab2 update blog ni sebenarnya amat melecehkan
tapi sebab minat tak de alasan boleh ku terima...keh3
tapi tak pelah sebab Akie tetap nak beri alasan

UPDATE BLOG MEMANG MELECEHKANNN!!!!!
     sebabnya:
1) Akie susah nak update blog

2)Akie susah nak "rampas BROADBAND" dari abah...huhuhu [keje jahat ni !]

3)Akie susah nak dapat idea nak update apa

4)Akie MALAS...senang cerita [sebenarnya ni la reason yang sebenar]

tapi tak pe Akie akan berusaha untuk dapat apa yang Akie impikan

iaitu hadiah kejayaan yang telah akie impikan
dan telah korbankan usaha2 Akie yang terbaik
akhir kata dari diriku "budak sombong"
semoga Akie akan menjadi pelajar terbaik SPM tahun 2012...
amin~




Thursday, 24 November 2011

misi mengemas RUMAH !!!

Assalamualaikum~
Salam...
Akie kembali!
Baru jer sebentar tadi akie mengemas rumah!
cuma mengambil 1 jam sahaja Akie dapat basuh
pinggan mangkuk yang penuh satu singki,
sapu seluruh rumah,
mop dan paling kelakarnya sempat masak~
hebat betul!!!!tak sangka Akie buat semua tu...

seronok gak jadi 'maid' sekali sekala
at least ia boleh dijadokan senaman tidak langsung !
Tapi sebenarnya mengemas rumah lagi2 rumah yang besar amat susah...
hanya yang tabah sahaja yang mampu menyempurnakan
Akie pon tak tahan kalau hari-hari kena kemas rumah

Lepas ni Akie akan menjalani peperiksaan penting untuk tahun depan
SPM yang ditakuti!!!
Akie dah mula tuisyen
ada gak rancang something untuk tahun depan
tak sabar nak jadi SENIOR  sebenarnya !!!
hahahahahahahahaha
tapi apa lah yang best nya kalau Akie jadi senior yang KOSONG
entah bila lah Akie nak berubah ye...
hope azam untuk tahun depan menjadi kenyataan
AMIN~

Akie chow lu~



Wednesday, 23 November 2011

nothing to do by now...

Assalamualaikum~
salam...
dah lama Akie tak berblogging..windu sesangat lak!
terasa pelik lak...hahaha![tak tahu sebab apa gelak!]
tiba2 rasa tak tahu nak tulis apa..huh~
hah!!!sebelom cuti hari tu Akie sibuk tolong Cikgu Lizam
kat bilik SPBT...
ingatkan lepas periksa akhir tahun dah tak jumpa lagi
buku teks...tapi memang tak boleh nak dipisahkan!

sekarang lak Akie sibuk pergi tuisyen kat Teroka...
budak yang sama sekolah dengan Akie cuma Angah [Haziq Miskam]jer...
tak nampak lak orang lain...
selain 2 ada Nuha[kawan Zue] dengan kakak tiri angah...
yang lain langsung tak kenal lagi2 boyz...


awal bulan disember ni kawan2 Akie dah rancang
nak hang out kat bandar...haha~bandar Segamat je kot!
Akie harap kami akan berkawan sampai ke hujung nyawa kami~ceh!!!
indahnya hubungan antara sahabat!
I love you allz!!

Cik Zue yang Terbisa...wakaka!
hanya kami2 sahaja yang paam[gurau je!]


Cik Ana giler!!!Dia sendiri yang mengaku dia gile!
sah memang gile!


Cik Nina yang TERbaik!!!!Baik ke??


Cik Pah!!!minah mereng sedunia!!!kah3


Cik Aunie si Galah!!!!Gagah gak taw!!ho3


Cik Ayu yang ayu!!!


Cik Nab the huru hara!!!ye ke?!


Cik Tkah de Itik's Mom!!!kuekk!


Cik Elia My Sis!!!

and Cik Acha..sorry no picture!!!