Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Saturday, 18 May 2013

#Cik Akie akan ke KMJ! Hwaiting me!

Assalamualaikum~
 Salam....
tadaaa! dah lama gak ye Cik Akie tak meng'update'
sebarang entry di blog ni...
memang laa, minggu lepas laa minggu yang paling memenatkan
dan tahap tekanan mental paling serius!!HAHA
Akie dapat tempahan 18 pencil case dari seorang ustazah kat
Sek.Agama Kampong Jawa....ermmm...bangga ler jugaaa
tapi yang tak seronoknya dia tempah last2 minit
tak ke jenuh Akie dibuatnya...
siang malam bertungkus lumus siap kan semua tempahan 
dah tu ada gak tempahan keychain nama dari kawan2 adik Akie
pening...pening...
apa2 pon hasilnya agak lumayan ...
sebab dalam masa 2 hari je Akie dapat RM 250...untung lerr juga an?!
 oke...fokus pada tajuk entry Akie ni...
actually Akie dapat gak UPU..
.Akie dapat Diploma Sains Math kat Uitm...
UITM mana...alahai...dekat je...kat Segamat...
jalan kaki pon boleh kot...cume penat sikit jelaaa...
apa2 pon Akie bersyukur sangat2 kat Ilahi sebab 
Akie dapat rezeki yang mungkin ada yang tidak mendapat
sebarang tawaran mana IPTA/IPTS kat luar sana tu...
tapi Akie nak beri sikit nasihat
walaupon korang tak dapat apa yang koang mahu
korang kena ingat
setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya...
so, jangan lah berputus asa...maybe rezeki korang ada kat tempat lain
yang ambil STPM...I wish good luck to you all...
nanti kalau ler ada rezeki kita boleh masuk U sama2 nanti yek?!
InsyaAllah...Amin...

Akhir kalam,sebelum Akie menutup 'karangan' ni,
Akie nak wish kat diri ni agak Akie dapat buat yang terbaik
dandapat mencapai cita2 Akie iaitu Pegawai Farmasi
semestilah pilihan Akie ialah Pharmacist!...xD

dan sesiapa yang masuk gak kat KMJ...kita jumpa kat sana ye...
oke...SALAM UKHWAH dari Cik Akie

p/s-->jom lah tukar2 link awak dan konfem saya akan blogwalking
dan follow awak!...=D