Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Saturday, 25 February 2012

New Girl

Assalamualaikum~

Salam...
Akie kembali berceloteh di blog ni...
Ya Allah!!!!PK 1 dah nak dekat...study belom lagi...gawat ni!!!!!!!
Akie ni dah la lambat pick up tak macam orang tu...
semua benda boleh...orang genius lah katakan 
kita ni dia mana lah pandang...huk3[jap!nak lap hingus yang meleleh ni~]
siapa tahu one day Akie akan berjaya mencapai cita2 Akie ni...
angan2 tinggi kena lah ada usaha yang banyak gak kan???
tapi tak tahu lah...perasaan malas tu asyik nak mengendeng je dengan Akie...
tak suka sesangat!!!!!
ni semua memang tak boleh jadi!!!!
tapi Akie takkan sesekali akan jatuh dan Akie akan teruskan usaha ni sampai 
Akie berjaya
nak tahu tak apa yang kelakarnya angan2 Akie ni

Akie berangan Akie berdiri kat atas pentas
semasa hari keputusan SPM keluar sebagai
pelajar straight A dan terbaik!!!keh3...
Amin~

Friday, 17 February 2012

Jom Tambah Geng Blogger

Assalamualaikum~

klik link ni untuk keterangan lanjut...sure korang happy~
peace no war...KLIK SINI!!!!


Saya Tersenarai dalam 1,000 blog terhebat

Assalamualaikum~



Sah awak ternganga....acah jer...nak tahu tekan le ye~
cara nak join nya senang dan mudah...
ikut je arahan yang diberi...
semua akan diterangkan nanti
till to see you again....


Thursday, 16 February 2012

Assalamualaikum~

Salam pembuka kata...
akhirnya Akie kembali meneruskan menaip
bait-bait perkataan kat blog ni..huk3
seronok rasanya bila dapat menaip
macam ni....excercise jari ler~
maklumlah dah berapa hari tak pergi sekolah
entah tangan ni boleh tulis macam biasa
atau tak...hek3
kerja sekolah pon banyak yang belum buat...ULBS nya lah...
entah bila lah Akie nak kena perform erk??!!!
mesti budak2 kelas tak tahu yang Akie masuk wad....
apatah lagi cikgu2 sekalian...dah lama tak masuk kelas Cikgu Tipah
rindunya nak belajar Add Math...
rindu gak nak dengar suara igauan SUKSES
semestinya lah MR. Mokhtar yang ku hormati...ceh!
kalau budak SUKSES tak kenal empunya yang dek Akie ceciter 
ni sah lah korang ni tuttttttt....[tak dapat nak ungkapkan]
segarang-garang dia pasti korang takkan lupakan dia untill you DEAD!!!
Akie rasa OK apa dia masih kat sekolah kita tu...
at least korang ngeri sikit nak buat hal erk...

cakap pasal sekolah tiba2 Akie teringat 
yang tahun ni tahun persekolahan Akie yang terakhir...
maklumlah...dah form 5...SPM candidate
tapi macam bukan budak nak periksa...
mana taknya kalau asyik buat kerja sekolah
bertangguh je...study pun tidak....Adoyai!!!!
Mak Akie kata jangan tension2 nanti perut tu meragam...
dah satu masalah lagi...gastrik melanda~
hope sangat lepas ni dah tak kena gastrik lagi...

KALAU TAK AKIE KENA PINDAH SEKOLAH...
OMG!!!!YA ALLAH!!!
DIJAUHIKAN!!!
JANGAN PISAHKAN AKIE DENGAN MEMBER2
DAN ADIK2 DORM KU TERSAYANG....
Akhir sekali Akie nak wish untuk diri ni...


BALQIS CAN DO!!!!!
yeah!!! 








Saturday, 4 February 2012

Akhirnya kau tinggalkan aku..

Assalamualaikum~


Salam ku mulakan bicara...
rasa sudah bertahun tak update blog benggong ni...
 nak cerita ni... ;>_<;
akhirnya penderitaan Am sudah berpenghujung...
sedihnya Akie tak dapat nak diungkapkan..
rasa macam baru je beberapa minit yang lepas kami berborak...
sekarang dia betul2 dah tinggalkan Akie
Akie masih ingat lagi pagi tu...
pagi yang sungguh sunyi 
hari dia akan tinggalkan dunia ni...
dia call Akie tengah malam...
Time tu memang Akie tengah diulit mimpi...
jangan cakap ler apa yang Akie sumpah seranah kat panggilan 
pagi2 buta tu...
tapi bila Akie tengok je kat skrin henset..
Akie terus menyepi...napa Am call Akie tengah malam ni erk?
time tu Akie cuma think positif je...
bila dah angkat panggilan tu...Akie terus senyum...dah lama tak dengar 
suara garau ni...rindu lah agaknya~
masa tuh Am ada minta maaf...nak tahu apa dialog kteorang???!

Am : Akie...Am nak minta maaf...sebab Am telah buat
        something yang tak patut Am lakukan kat Akie...Am tahu Am memang tak guna!
Akie : [senyap je~]
Am : Am tahu Akie maybe susah nak maafkan Am tapi Am hope sesangat Akie maafkan
Akie: [menyepi lagi]
Am: mungkin lepas ni Am dah tak dapat nak berborak dengan Akie lagi..mungkin sudah tiba                                                                          Am tinggalkan dunia ni...
Akie : ???????
Am : Jaga diri ye...jangan nakal2...jangan sesekali lupakan tuhan kita...janji ye yang Akie tak    kan nangis kalu lepas ni Am dah tak ada...
Akie :Akie dah maafkan ler...tu kan kisah lama...Akie janji Akie tak kan nangis...sumpah![terharu sebenarnya~]

dialog yang seterusnya agak peribadi ...
so,tak leh nak cer r...hehehe

Akhir kalam, mari kita semua sedekahkan al- Fatihah kat Am..

AL-FATIHAH