Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Friday, 26 August 2011

perang !

Assalamualaikum~
Salam~
Akie kembali menaip...
dalam otak ni dah fikir macam2 
sebab tal lama lagi nak raya...
puasa sebulan dah nak abis...
yeahhhhh!!!!!
tapi baju raye dan kasut lon beli
kehkehkeh...
barunjew sebentar tadi Akie gaduh dengan dia...
sapa lah yang tak menyirap klo
hang punye balak status fb
dengan minah lain...
dengan gambarnya lagi...pe cer 2?
ingat Akie ni sapa?
senang2 je nak memain dengan Akie...
dasar mamat tak boleh dipercayai !!!

malam 2 Akie sound dia abis2 punye
ha...sapa yang terkena skunk ni ar...
ingat Akie ni buta????
bila ditanya dia cakap minah 2 ex Dany...member dia
huh?asal ex Dany lak...
dia cakap saje fun2 nak letak status and pic deowng....
senang cakap !
senang cite selagi dia tak tukar status dan buang gambar 2
Akie takkan maafkan dia dan layan dia...
Ada Akie kisah ?
takkaaannnn lahhh......
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh  !!!!!!

nasib baik mamat ni mulut manis
dapat lah sikit tenag ati Akie ni...
tapi kalau diteruskan kata manis dia 2
boleh kena kencing manis ni...
kehkehkeh
tapi kalau dia buat lagi Akie marah
Akie takkan ragu2 lagi tok tinggal kan diaaaa !!!!!!
no compromi !
Akie tak kisah lah tak de balak
kalau dapat balak tak guna wat nya ?!
end of story result Akie (PK 3)
gempak gila...
kalau nak tengok list keputusan result batch
tengok nama dari top 10 taw....
hehehe
tapi top 10 dari bawah lah...
kalau dari atas mustahil sesangat lah...
result teruk ada hati nak Top 10...
Top 10 dari bawah boleh lah
maklumlah budak 'bijak' and 'malas'
memang patut pun dapat banyak 'Gemilang'...
Gagal~
teruknya...bila lah Cik Akie nak berubah ye...
tak serik2 lagi ke?
tata~
see u soon my diary~

Saturday, 20 August 2011

# why i still love him!!!!???

Assalamualaikum~

i love him so much
kenapa semua ni terlalu kejam
kenapa dia sentiasa di hati ni
kerana dia aku membatu
hati ni tak terima mana-mana lelaki lain
sedangkan kau tak pernah mengetahui
keikhlasan ku

walaupun kau sudah jauh
kau bagaikan dekat
berada di mana2
menyebakan aku takut

masih aku ingat dulu 
aku terserempak dengan kau
hati aku tiba2 jadi kacau bilau!
aku rasa menyampah pada kau
bagi aku kau lelaki perasan
benci!!!!

tapi hakikatnya aku masih tercari2 kau
walaupon aku akan lari bila jumpa kau
aku berazam kalau selepas ni 
aku terjumpa kau dimana mana
aku takkan lari lagi
aku akan memberikan kau senyumanku
yang paling MANIS!
meski pon aku tahu
kau sudah berpunya...
Akie betol2 sayang,cinta,kasih dan rindu kat dia...
kalau lepas ni Akie ada jumpa dia
Akie nak peluk dia...
tengoklah nanti... 

Bila hati yang luka dirawat dengan cinta baru...

Assalamualaikum~
Salam semua...
Akie dah lama tak update blogkan?..
tiba2 rajin pula nak update hari ni...
hari khamis hari 2 berfday GD!happy birthday ~
kalu orang nya ada kat depan mata Akie 
confem Akie akan hug dia dan wish berfday...hehehe
Tapi Akie dah break dgn dia
talak 10000....hehehe
Akie tak sanggup nak bermadu...
Ayu la Ana la Si model Jepun 2 pon dia nak kebas
huk3 T~T

sekarang hati ku mula berbunga kembali
pengganti si dia yang tak guna!
walaupun baru kenal tak sanpai sehari
tapa Akie caya yang dia seorang yang baik...
kteorang mula kenal time dia misz call Akie
Akie pon balas mesej kat dia
n dia request nak kenal dengan Akie
pelik!
dia kata dia main tekan jew nom Akie...
tapi dia dah tahu yang Akie ni girl...
mushkil btol...
Last2 Akie dapat tahu yang dia dapat nom Akie
dari kawan Akie Ifa...
Ada ke patut dia jual nom Akie!!!

Sekarang kteorang dah kapel
tak tahu berapa lama pula hubungan kali ni
hope sangat lama dan hubungan yang ikhlas
sekarang ni pon kteorang cuba kenal hati budi masing2
walaupun kali ni merupakan hubungan jarak jauh
tapi Akie yakin dengan dia
dan dia memang ikhlas nak berkawan dengan Akie
memang tak boleh menafikan lagi yang
Akie belum pon ada perasaan sayang kat dia
tapi Akie akan cuba wujudkan perasaan 2...
dan menerima dia seadanya...

Hari 2 dia ada hantar mesej kat Akie
nak berborak...
tapi time 2 lahy Akie sibuk tolong bapak Akie...
sian dia ....tak tahu macam ne nak pujuk dia dan
buat dia faham condition Akie sekarang ni...
Akie cume buzy pada bulan puasa jer tapi lepas
ni Akie janji akan layan dia baik2...

Akhir kata Akie nak wish kat diri Akie
semoga hubungan baru ni kekal dengan lama
dan kami saling mempercayai
tiada pengkhianatan antara kteorang...
Amin~


Saturday, 6 August 2011

Senyumanmu buatku tidak lena tidur....

Assalamualaikum~
Salam....
dah lama Akie tak update blog bengong ni erk?!
hahaha...bz la trutama masa bulan puasa ni...
tolong bapak Akie buat kuih....
nme kuih 2 kuih Tako...
kuih 2 mcm kuih pelita tp ramuan nye lain...
sedap tau!
sesapa yang datang ke Segamat WAJIB singgah
ke bazar ramadan kat Bandar Utama,Segamat
Dan jangan lupa lak
singgah ke tempat best punya
SHAM KG JAWA!!!!!!

Bapak Akie ada jual macam2...
kuih tako,onde2,air nira,jeli kelapa,ayam percik
dan lain2 lagi...
kecur tak perut?!

Sejak balik asramna minggu lepas...
Akie makin rindu sama My Nectar...
lepas ni Akie dah tekad nak bawa pic kamu ke asrama...
My GD!!!
kemaruk aku!
arghhhhhhhhh!

Sekarang Akie dah brazam akn blajar sngguh2...
no study last minit...
kalau tak faham jangan tangguh2...
trus tanya kat cikgu or kawan yang exspert....
sebab Akie nak berubah
no play2 again
tahun depan nak SPM!
Owh tidak !!!
Akhir sekali Akie wish semoga Akie dapat
jadi pelajar yang cemerlang !!!
WOSSHH!!!
hahahahaha~