Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Saturday, 28 January 2012

Belajarlah dari situ Akie!

Assalamualaikum~


Salam...
kali ni Akie ingin kongsi sikit tentang diari hati ni
sepanjang cuti Tahun Baru Cina~
Sepanjang minggu ni banyak benda
telah Akie pelajari...
Pertama sekali Akie belajar tentang ketabahan...
bukan senang untuk menjadi manusia yang tabah 
Akie sebenarnya bukan jenis yang tabah...
Walaupon semua orang tahu Akie seperti manusia
yang selalu dibuli...lemah...
Tapi Akie tak mahu semua orang menganggap
Akie sangat lemah...Akie tak mahu dijadikan boneka
Akie juga ada perasaan seperti mahkluk Allah yang lain..
terima kasih kat sesiapa yang pernah memberi sokongan 
kat Akie..saya amat menghargainya~

Kedua,Akie belajar tentang sikap malas...
nafsuku yang paling Akie mahu hindari...
sejak akhir2 ni Akie semakin malas...
malas nak belajar,study dan buat kerja rumah..
Akie malu kat diri Akie sebab terlalu pemalas
sampaikan Akie rasa tabiat ni terlalu melekat kat diri ni...
Akie nak berubah!
Tapi terlalu sukar...
Someone ...help me!
Akie tak nak jadi manusia yang malas...
Akie jeles dengan orang yang rajin2 ni...
macam mana mereka boleh buat tanpa
sebarang keluhan...tabik ar!
Tapi Akie pasti yang Akie akan dapat berubah..
kalu orang lain boleh jadi rajin...
kenapa Akie tak boleh erk?!
>_<

Thursday, 26 January 2012

Ujian Allah~

Assalamualaikum~
Salam...
dah lama tak meluahkan something kat blog ni...
maklumlah pencuri sudah diberkas...
tu lah padah nya mencuri broadband...ngee~
sebenarnya Akie sekarang asyik bersedih...
kadang2 kecewa kadang2 ceria...
hidup Akie dah tak stabil...
perasaan Akie kacau bilau...
dah lah tahun ni tahun peperiksaan SPM..
nak katakan Akie risau untuk study..
tak de lah beria-ria study..
tapi ni lah dugaan yang diuji oleh Allah oleh Akie...

sejak kebelakangan ni ...
Akie 'tersuka' kat seorang hamba Allah ni...
tak tahu lah pula bila Akie mula tersangkut kat dia...
semua orang tahu Akie ni jenis yang agak gila2 
dan memang muka tak tahu malu..
tetapi...sejak kebelakangan ni ...
asal Akie terserempak je dengan dia...darah terus menyirapkan muka ni...
malunye memang tak terucap lah...apa yang dimalukan pon Akie sendiri tak tahu...
bila dia mesra je dengan girl yang lain...tiba2 hati rasa marah ,kecewa dan sedih..
cemburu ke? entah lah...perasaan yang pelik...
Akie tahu dia ni pernah kapel dengan seorang member satu sekolah dengan Akie ni...
tapi Akie betul2 cemburu kat dia sebab rapat dengan dia...
kemesraan mereka membuatkan Akie rasa sangsi...

sekarang ni gak Akie dah ada habit baru...heee



tatatatatata~

Friday, 13 January 2012

New Year is 2012 !!!

Assalamualaikum~

Salam pembuka bicara~
dah lama Akie tak berblogging...terasa rindu...
sekarang dah masuk tahun baru...
empunya badan ni pon kena lah baru erk..
maklum lah tahun ni tahun SPM..umur pon dah 17 tahun...
thanx ye yang wish kt Fb Akie tu~
tahun ni sambut birthday kat rumah lagi...gastrik menyerang
tahun lepas pon Akie tak sambut kat asrama...tapi kat wad...hehehe
kene tahan wad sebab gastrik gak...sedih betul hidup ni...
bila lah nak sembuh...

masa nak pergi jumpa doktor semalam ...
Akie kena pergi check kat pakar 1,pakar sakit puan
time tuh  Akie pergi dengan abah naik motor...
sampai je kat sana Akie rasa mual...so,muntah ler...
nasib baik ada tong sampah kat situ...muntah kat situ jelah~
lepas muntah tu mak Akie suruh masuk satu bilik ni...Akie ikot jela..
ingatkan dia nak periksa Akie macam check pesakit biasa...
rupa2 nya nak scan perut Akie ni...
seolah-olah Akie mengandung lak...hehehe
habis je scan doktor tu print gambar rahim Akie...cutenye~
doktor kata ok2 je...alhamdulillah~
cuma Akie kena pastikan banyak buat exercise badan je...
lemak kat perut dah berganda...keh3
lepas ni Akie kena pastikan pemakanan Akie sentiasa terjaga agar gastrik tak berlaku dengan kerap
dan lebih teruk...
amin~