Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Saturday, 22 June 2013

#Jerebu melanda KMJ!!!

Assalamualaikum~
Jerebu...ingatkan asap pak cik tukang kebun bakar sampah pagi2 buta ni...
kononnnya bangun pagi nak hirup udara segar ler...hampeh!
 satu sedutan membawa padah...kempen anti rokok ke ni???
sabar yer warga KMJ...jom ganyang Indonesia...sedap2 dia jer nak bakar hutan..
sekarang ni bukan sahaja internet meluas sempadan
JEREBU MELUAS KAWASAN...baru kena yek???

Tenenettt...bunyi mesej masokkk!
buka mesej..=_=
'As salam.Ini adalah makluman dan arahan yang diterima dari BMKPM pada 23/6,jam 9.44 am; PELAJAR KMJ DICUTIKAN PADA ISNIN.24/6 HINGGA DIMAKLUMKAN.....bla bla bla '
respon??konfem ler Akie melompat macam budak kecil dapat ice cream...^^
thanks a lot to Nadd sebab hantar teks yang sungguh best tu..
rasa macam nak demam pula bila dapat mesej tu...(demam kegembiraan!)
actually,Akie memang mengharap sangat hari ni tak yah balik terus
tapi apa kan daya assignment banyak lagi
tuto fizik laa math,kimia dan nak senang kan cerita pakej lengkap lah
kalau sehari tu tak de homework mmeng pelik tapi mustahil lerr
abes rosak sistem otak Akie...pening2~

Okey...berbalik pada ceciter KMJ...
first at all, Akie sangat2 gembira akhirnya Akie dapat juga membuat keputusan 
antara nak tukar modul 1 ke modul lain...jawapan?TAKKK...
Akie tak tukar pon...sebabnya bila difikirkan balik Akie
rasa modul 1(bio,kim,fiz,math) tu Akie boleh kot....
walaupon dengan bangga nya
 quiz 1 math dn fizik Akie sangat ler 'hebat' resultnya
terok...mahu tak nanges dibuatnya...
nasib baik ada Zue...siap berlanja ais krim lagi ><

apa2 pon Akie gembira juga bersama dengan kelas MS 5
yang sporting giler abes tu
masuk jer kelas ni macam2 kerenah ada
ada yang mulut kecoh abes,speaking everytime,
tak geti duduk diam dan banyak lagi ar...
for our monitor,Akie nak ucapkan terima kasih banyak2 sebab
 agak prihatin..I guess...maklumlah saya ni suka ponteng kelas....HARUS~~~

For my new friend,Afina...
semoga cepat2 sembuh dan kembali ke kolej...
rasanya nanti bukan Fina yang tanya pasal perlajaran kat Akie tapi sebaliknya...
maaf lerr Fina...Akie ni agak lembab sikit...orang lain naik kereta api ekspress
akie masih mengayuh basikal...sedih~

ROOMATE???
love you alll!!
Nadd ,EE Wern dan Syikin...korang memang the best r..
sepanjang kita sebilik alhamdulillah Akie memang boleh ngam dengan korang
tau tak?? kiteorang sekarang ni tengah praktis berspeaking...haha
al maklum tahun ni nak ambik test MUET...wish us band 6!amin...

akhir kalam , AZAM?????!!...4 FLAT!!!(tread mark KMJ...^^)


 sambutan birthaday roomate Akie yang sebelah kanan tu...Happy belated birthday!
jangan merajuk ye sebab kiteorang sengaja wish lambat...