Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Saturday, 17 September 2011

PECIPTA 2011 is the best!

Assalamualaikum~
Salam~
Dah lama Akie tak menaip...
pada tanggal 19 bulan Sept 2011 dan 20,21,22...
kami krew inovasi SUKSES bergerak untuk berjuang di medan peperangan
yang sungguh sadis...
antara ahli tenteranya ialah CIK AKIE ,Rozana dan Hidayah (Defender yang membawa senjata BENDI)
kemudian penjaga kiri ialah Nina,Mizan dan Nana
yang membawa senjata yang tersendiri iaitu (HIBISCUS)
penjaga belah kanan lak ialah Najwa, Khai dan Alisha senjata yang memedihkan mata (CHILLY!)
dan akhir sekali adalah krew lelaki...
Hafiz,Zainol dan Zaim yang membawa mesin peluru memandu jenis (ONION PELLER)
lokasi kami adalah tempat yang sesak
KLCC!!!
kalau tak tahu kat mana baik tak payah jadi rakyat Malaysia...

Sebenarnya tujuan kteowang kat KLCC bukan nak berperang
tapi nak bertanding pertandingan inovasi...
anjuran PENCIPTA 2011 Uitm Shah Alam...
perjalanan kami memang memenatkan tapi yang pasti amat
mrnyeronokkan sebab semua yang ada kat dalam van sporting BELAKA!

kami menginap kat asrama Uitm Shah Alam (kolej Mawar)
bilik boleh tahan...sume
biaalah kalu asrama lama dah tak berpenghuni...
macam 2 dirakamkan di fikiran,....
tak usah lah nak bayangkan

Hari first tak de aktiviti sangat
sume makan malam dan bincang tentang preparation...
hari ke2 penat sikit sebab petang 2 kena siap kan booth...
ingatkan orang sana dah siapakan
rupa2nye hampeh
dah lah kene kongsi meja dengan HIBISCUS
kerusi pon tak de~
huh!

Dan akhirnya kami pulang dengan kejayaan yang agak memuaskan hati...
HIBISCUS dapat anugerah GOLD!
OKRA,CHILLY dan ONION dapat SILVER...
huhuhuhu
kejayaan yang besar buat sekolah....
bangga nya CIk Akie...
Tapi OKRA masih perlu berjuang untuk kat Sepang lak
kali ni tido kat Hotel Empress,Sepang
WOHOO
Wish we OKRA can back with GOLD !!!
FIGHTING !!!


Ni gambar diambil masa singgah kat R n R


Pose kat depan dewan KLCC~
tak de tempat duduk tu yang duduk bersila kat lantai...
mewah tapi miskin..
pe tuh??!!


berkelah kat luar KLCC sambil makan KFC free~
orang bagi kita amek erk !?


ni lah bebudak OKRA...SEpang!!!Wait 4 us!!!
(Ana,Cik Akie,HIdayah)


Akie nak terbang!WOSHHH !!!


sebelah ni Nenda Akie..Cute tak dye?


Akie haus...minum dulu ya...~




Nina n Cik Akie...
Fwen 4 eva!
luv u BONDA!!!!


Oopps !!!
Keju !!!!
ceh~







                                                                                                                               Tamat Sudah ~







Sunday, 4 September 2011

Beraya di kampung,,,PAHANG! HERE I COME !!!!

Assalamualaikum~
Salam~
kembali Akie di sini 
menaip sesuatu....
SELAMAT HARI RAYA



buat semua umat islam di dunia ni
tahun ni Akie akan beraya di kampung
Simpang Pelangai,Pahang
dekat rumah arwah onyang!
Ramai sedara datang...
first man is Pak Long Shah Alam
then Family Pak Tam..
baru lah Family Akie..Mak Cik Family
malam 2 pulak family Pak Tih dengan family Pak Long lak datang..
meriah!!!!!


korang semua nati datang lah kat rumah Akie
Segamat Town~


ni Akie saje nak selit kan pic ni...
time ni Akie dan sedara mara yang lain baru jer 
pergi ziarah kubur ....
Tahun ni Akie punya baju warna purple and kuning~
dua2 baju mak Akie yang pilih...
pirple 2 memang lah lawa tapi Akie tak minat sangat lah yang warne kuning 2...
tak berkenan...macam baju uwan jer...

tapi bila dah pakai 
tak de lahteruk sangat...ok lah 2..
cantik gak mata ni memandang

ni pula gambar Akie masa raya ke 3...
warne purple~
love it!









Nak tahu tak ???????
duit raya tahun ni lah paling banyak..
jangan tanya mana dapat~



luv u!