Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Thursday, 7 November 2013

Cuti Semester 1

Assalamualaikum...
dah lama tak update blog ceconet ni...kangen bangat! *huhu
hopefully,awak-awak sihat walafiat ye...
dan alhamdullillah kita diberi peluang lagi untuk beribadah 
kepada Allah dan bernafas...tersangat ler syukur kepadaNya
Iyalah siapa tahu ajal maut kita an?
diri ni pon banyak lagi dosa2 dan masih lagi bertatih untuk mendalami ilmu2 Allah ni
masih banyak lagi yang perlu dipelajari
nampak disitu bertapa jahilnya diri ni...huhu

Alhamdullillah
habis juga final exam untuk semester 1 ni
as you know,exam ni dikenali sebagai PSPM 
exam ni hanya untuk pelajar matrikulasi aje...
as usual, exam mana yang tak susah an?
bagi Akie, PSPM ni sangat scary
tipu betul senior2 cakap senang
kononnya UPS( exam mid sem) susah tapi PSPM nanti senang...????
*hampeh!!

apa2 pon nak ucap ler tahniah kepada diri ni
sebab Akie tau tak de sape pon nak ucap tahniah pada kite yang dan buat
sebaik yang mungkin...*sedih tau!
dan sekarang Akie dah berusaha ...so, tawakal jela
kepada yang ESA...Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk kita

ok...cuti-cuti panjang macam ni memang boleh tepu otak ni
*actually nak taip tepu dek lemak...keh3

habis lah ...
naik ler berat badan namapaknya
kononnya bila da masuk matrik ni da tekad nak berdiet
last2 janji hanya janji
Akie ni memang seorang yang selera besar
lagi2 buka peti ais jer dah macam paradise!
banyak makanan youuu~
just pilih dan makn...easy right? 
*easy untuk gain lemak ada ler~hihi

So,Akie nak ambil kesempatan ni nak buat wishlist

1) nak pergi shopping! *wajib
2) nak belajar buat tart buah...*yummyliciouss!
3) nak buat DIY ...felt craft *gambar nanti kita update tau
4) nak upadate blog daily diaries
5) nak beli 2 helai skirt maxi...OMO!
6)nak belajar bawa motor...*bakal minah rempit nampaknya
7) nak jadi SUPERWOMAN...*superkakak pon oke ler~
8) nak buat Video macam vlogger tuu...*tak pernah buat...nak cuba
9) latih tubi writting...*MUET
10) nak jadi THE best of THE best...Amin^^


ok...da buntu nak taip pe lagi...selamat bercuti
dan Salam Ukhwah dari Akie...love uolls!


2 comments:

  1. Tak pelah, selera besar pun, janji hepi. Tak gitu? Muehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...betol3...huhu...thanks anyway~

      Delete