Follow CikAkie

Terima kasih kerana sudi lawat blog Cik Akie. Alang2 dah ke sini,Follow & like blog Akie dan tinggalkan jejak ya!

Monday, 18 March 2013

# Sayang beBERqu~❤


 Salam pembuka bicara...seperti biasa Akie nak
merepek disini...harap ada lah yang sudi nak baca ye??...hee
entry kali ni lebih kepada personal case...haha
Akie cuma mahu luahkan perasaan rindu dan sayang Akie
terhadap mereka semua dibawah ni...


# ni Cik Zue...aka Panda
ni lah antara kawan Akie yang Akie sangat rapat sampai sekarang
antara mereka semua dibawah ni dialah yang paling lama Akie kenal
dan selalu jumpa terutama masa sudah habis sekolah ni...
kalau tengok dari gambar dia je konfem korang dah dapat agak
yang dia ni pandai bergaya...yang tu tak dapat nak disangkal lagi...
hope sangat hubungan cinta dia dengan 'si dia' dapat kekal
sampai bila2...hehehe (chaiyok Zue!!!)


# Ni Cik Nina aka Nina Chan 
gelaran dia tu sebenarnya nama FB dia tapi sampai sekarang melekat
dan ramai yang panggil dia Nina Chan...HAHA
yang ni antara kawan Akie yang sekepala...juga yang selalu disisiku...HUHU
lihat saja senyuman nya yang lebar dan matanya yang besar...
terselah sifat happy go luckynya...
dia ni juga banyak support Akie dan sentiasa setia dengan Akie...
dia juga banyak pegang rahsia Akie tetapi Akie percayakan dia...
sebab Akie sayang dia sangat2...
sayang Nina Chan aka beruang koala(gelaran dia gak~)



# ni Cik Pah aka Lembu
jangan tanya kenapa tu gelarannnya..HAHA
seorang yang sporting...open minded dan agak degil...
ni lah antara sahabat Akie yang paling degil...
susah betul nak tukar dia punya pendirian taw!
tapi akie tabik kat dia sebab dia memang seorang yang cekal 
dan berani bersuara...Chaiyok Pah...aku sayang ko gak!!!



# ni Cik Ana 
seorang yang ceria, comel dan seksi..hihi
dia ni memang suka goda orang...mentang2 lah dia ni
memang seksi gitu...untunglah~
apa-apa pun Akie seronok berkawan dengan dia
sebab Akie jarang nampak dia marah-marah...sentiasa cool~
dia juga jenis yang suka mendengar cerita...so,seronok gak 
bercerita dengan dia ni...
dia ni memang seorang yang manja...I think so
(sesiapa yang mendengar suara dia mesti ingat budak kecil...cayalah!)


# ni Cik Aunie
seorang yang amat gila-gila
tengok je muka comel tapi suara agak garau..hehe
tapi tak pe...dia still orang yang cantik
 dan yang pasti hormat pada Akie as the oldest sister among us
siapa sangka sekarang dia sudah menjadi pemimpin di asrama SUKSES
Ganbate ye adik...don't be too strict k!adik-adik tak suka~ 


# Cik Nab
the youngest among us...
walaupon berbeza umur 2 tahun dengan Akie
Akie dah anggap dia antara my bestfriend
dia ni juga seorang yang ceria
sometimes become more crazy
but still can control her mind..HAHA
dia juga antara kawan Akie yang mempunyai penderian yang tersendiri
I respect you as you respect me too...HEE
Good Luck for your becoming exam...jangan leka dan terlalu enjoy...
NO HONEYMOON!


# Cik Elia
my lovely sister...love you so much dear!
ni lah adik Akie yang paling pemalu antara kami
but still mad person...HAHA
banyak juga kejutan sepanjang Akie mengenali dia ni...
seorang yang penuh kejutan bagi Akie
sebab banyak benda yang Akie terkejut dengan dia ni
luaran dan dalaman penuh perbezaan...


# Cik Tikah....aka Itik
my charm sister...
seorang yang ceria dan kelakar
dia juga seorang yang banyak membantu diri ni
tak pernah lekang dek senyuman khas untuk Cik Akie...(bangga!__ )
seorang yang simple tetapi hatinya amat cekal
bagi akie dia seorang yang rajin dan Akie harap
semua impian dia akan tercapai...
good luck ye untuk SPM 2013 ....rasakan penangannya!
HAHA XD


# Cik Ayu
seperti namanya...seorang yag ayu gitu...
antara semua...dia ni lah paling jauh dari kami
al-maklum,orang tu bijak...
Akie bangga dapat kawan macam dia ni...
sometimes dia seorang yang pendengar yang baik
gadis yang lincah dan sangat berwawasan
first time Akie jumpa dia,Akie kagum
 dengan wajahnya yang ayu semulajadi tu
sampai Akie ingat dia senior Akie tetapi hakikatnya dia junior...
kami beza setahun....I miss you so much my dear!



Akhir kalam...Akie sangat berharap agar kami sentiasa tidak

putus berhubung dan semoga hubungan ukhwah ni diberkati oleh Allah swt

dan ikatan silaturahim ni akan berkekalan...Amin

SALAM UKHWAH DARI CIK AKIE/////___






7 comments:

  1. that is wut u think bout me eh ;) btw thanks..miz u so much akie <3

    ReplyDelete
  2. salam bls kunjugn :)
    kawan yg baik,ialah yg berikan teguran walaupun pedih utk kebaikan kita. cewah..bermadah pulak. btw,gambar sume sis xleh tgkla..x tao la nape..wuu

    ReplyDelete